|
| Συγγραφέας |
Θέμα  |
|
|
|
|
|
| Η δημοσίευση έγινε στις: 30/06/2005 και ώρα: 2:51:39 PM |
 |
|
παιδια, ο πατερας της κοπελας μου εχει αυτοματο CR-V. Φυσικα ευχαριστημενος, κανενα προβλημα κλπ. Οταν του ειπα για το club, γουσταρε και μου ειπε αν γινεται να ρωτησω τα εξης:
[H] με αυτοματο σε κατηφορα, επειδη δεν κραταει, πρεπει να πατας φρενο συνεχεια. Αντι να καις τα φρενα, μπορει να παιζει με drive1 -drive2, ωστε το αμαξι να κατεβαζει ταχυτητα και να κοβει ετσι?
[H] οταν εχεις overdrive και θες να προσπερασεις, απλα βγαζεις το overdrive ή πατας δυνατα γκαζι για να κατεβασει ταχυτητα?
σορι αλλα εγω δεν εχω ιδεα απο οδηγηση αυτοματου (και ουτε θελω να μαθω )
|
| [ Edited by: saxophonias on 10/11/2006 10:47:53 PM ] |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
|
θα στο πω πολυ απλα. Σε ενα αυτοματο κιβωτιο μπορεις να κανεις κατεβασμα με 2 τροπους. 1) με τερμα πατημα του γκαζιου το λεγομενο kickdown οπου αυτοματα πεφτει μια η 2 σχεσεις αναλογα με τις στροφες του κινητηρα 2) με κατεβασμα με τον λεβιε απο d->d3 , d3-d2 , d2-d1
Συνηθως σε προσπεραση χρησιμοποιουμε το kickdown ενω σε στροφιλικι(η κατηφορα ) το χειροκινητο κατεβασμα ελπιζω να σε καλυψα
|
|
|
| |
|  |
|
 |
|
|
|
Για το πρώτο ναί, μπορείς, αφού και οι αλλαγές γίνονται εν κινήσει, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι η λύση. Εγώ το είχα δοκιμάσει σε ένα Scenic 2λιτρο και ήταν οκ... Απλά λίγο κουραστικό αν δεν "κάτσει" να ταιριάζει η ταχύτητα που θες με κάποιες λογικές στροφές του κιβωτίου...
Το overdrive τι είναι? Στο scenic έχει drive 1 (1) drive 2 (2) drive 3 (3) και drive (D). Αυτό είναι? Αν ναι, απλά βυθίζεις το γκάζι και κατεβάζει μόνο του. Λογικό, αλλιώς θα ήταν παντελώς μούφα το αυτόματο!!
|
[ Edited by: Thief on 30/06/2005 4:03:17 PM ] |
|
|
 Through the light of the day Until the evening time I'm waiting for the night to come Th|eF________________________________________Aνtwνηs
|
| |
|  |
|
 |
|
|
|
Ωπ ήρθα δεύτερος. Αν και συμπίπτουν οι απόψεις, ο smike απ'ό,τι φαίνεται ξέρει καλύτερα από μένα οπότε άκου αυτόν!
|
|
|
 Through the light of the day Until the evening time I'm waiting for the night to come Th|eF________________________________________Aνtwνηs
|
| |
|  |
|
 |
|
|
|
καλα μιλαμε αργησες ισα με ...12 δευτερολεπτα
|
|
|
| |
|  |
|
 |
|
|
|
thanks. το overdrive ειναι η αντιστοιχη 5η.
οποτε αν πηγαινεις π.χ. με 100 και εχεις overdrive και θες να προσπερασεις, χρησιμοποιεις kickdown και φευγεις. το overdive τι γινεται? απο οτι καταλαβαινω απενεργοποιειται αυτοματα (?)
|
|
|
 |
| |
|  |
|
 |
|
|
|
τα αυτοματα κιβωτια εχουν 4 ταχυτητες . Απο αυτες οι 3 επιταχυνουν το αυτοκινητο και η τελευταια ειναι overdrive δηλαδη ΔΕΝ επιταχυνει το αυτοκινητο απλα χρησιμοποιειται για λογους οικονομιας =ιδια χαω =λιγοτερες στροφες στον κινητηρα . αναλυτικοτερα
D1 = στο κιβωτιο ειναι ΜΟΝΟ η 1η D2 = στο κιβωτιο ειναι ΜΟΝΟ η 2η D3 = το κιβωτιο επιλεγει 1η,2η,3η και εδω στην τελικη πιανεις κοφτη D η overdrive = το κιβωτιο επιλεγει 1η,2,3,και 4η και δεν πιανεις κοφτες που να κολοχτυπιεσαι! αυτα
|
|
|
| |
|  |
|
 |
|
|
|
4 έχουν εκτός και αν μιλάμε για CVT κλπ.
|
|
|
|
| |
|  |
|
 |
|
|
|
χαχα εγώ γουστάρω τα κατεβάσματα στο αυτόματο civicaki του πατέρα μου (85). τρείς ταχύτητες έχει βασικά Το L. πάει μέχρι τα 80κμ και το * πάει μέχρι 130χμ. έχει και Over Drive όπου ρίχνει ταχύτητες μετά τα 60χμ. βασικά σε κατηφόρες εγώ προτείνω κατεβάσματα χειροκίνητα.
|
|
|

|
| |
|  |
|
 |
|
|
|
Υπάρχουν και αρκετά αυτοματα ακόμα και πολύ παλιά μάλιστα που έχουν διαφορετικά settings οικονομίας/sport για το κιβώτιο. Η Mercedes 300SE του πατέρα μου έχει τέτοιο setting και στο Sport αλλάζει τις ταχύτητες στους κόφτες.
Εσυ Musclemar δεν άκουσες τίποτα για κόφτες στην Mercedes έτσι...;; που να ξέρω εγώ από αυτά... υποθέτω... χα χα
|
|
|
 |
| |
|  |
|
 |
|
|
|
quote: Originally posted by MarWax
Υπάρχουν και αρκετά αυτοματα ακόμα και πολύ παλιά μάλιστα που έχουν διαφορετικά settings οικονομίας/sport για το κιβώτιο. Η Mercedes 300SE του πατέρα μου έχει τέτοιο setting και στο Sport αλλάζει τις ταχύτητες στους κόφτες.
ετσι ειναι και της μανας μου το auto- Micra    
|
|
|
 |
| |
|  |
|
 |
|
|
|
Υποθέτω οτι ουτε και εσύ ξέρεις αν χτυπάει κόφτες;  
|
|
|
 |
| |
|  |
|
 |
|
|
|
quote: Originally posted by MarWax
Υποθέτω οτι ουτε και εσύ ξέρεις αν χτυπάει κόφτες;  
μου εχει πει οτι προσπαθει να χτυπησει κοφτες αλλα δεν γινεται τιποτα  πλακα κανω 
|
|
|
 |
| |
|  |
|
 |
|
|
|
παιδιά θα ήθελα να τονίσω κάτι....βασικά είμαι λίγο αντίθετος με το χειροκίνητο κατέβασμα ταχύτητας διότι ακούγεται να το χτυπάς με βαριά...ακόμα και σε στροφή μπορείς να κανεις ένα kickdown πριν την στροφή και να συνεχίσεις να πατάς ελάχιστα το γκάζι ισα ισα να μην ξανά ανεβάσει σχέση...γενικότερα είναι λίγο "χαριλικι" το στρίψιμο με αυτόματα και ειδικά αν είναι τζιπ...όσον αφορά το overdrive η αλήθεια είναι πως βοηθάει πολύ και σε στρίψιμο κατεβάζοντας μιση ταχύτητα αλλα και στις κατηφόρες κόβοντας λίγο την φορα και από εκεί και πέρα παίζεις με φρένο...
|
|
|

|
| |
|  |
|
 |
|
|
|
λοιπον μαγκες στο youtube civic TYPE-R rally car o τυπας εκτος του οτι παει το εργαλειο οπως του αξιζει το σωζει στην κυριολεξια...(δεν το εχει καθολου)
|
|
|
| |
|  |
|
 |
|
|
|
Σχόλιο billysCr-v:
παιδιά θα ήθελα να τονίσω κάτι....βασικά είμαι λίγο αντίθετος με το χειροκίνητο κατέβασμα ταχύτητας διότι ακούγεται να το χτυπάς με βαριά...ακόμα και σε στροφή μπορείς να κανεις ένα kickdown πριν την στροφή και να συνεχίσεις να πατάς ελάχιστα το γκάζι ισα ισα να μην ξανά ανεβάσει σχέση...γενικότερα είναι λίγο "χαριλικι" το στρίψιμο με αυτόματα και ειδικά αν είναι τζιπ...όσον αφορά το overdrive η αλήθεια είναι πως βοηθάει πολύ και σε στρίψιμο κατεβάζοντας μιση ταχύτητα αλλα και στις κατηφόρες κόβοντας λίγο την φορα και από εκεί και πέρα παίζεις με φρένο...
Το χειροκίνητο κατέβασμα που λες δεν καταπονεί το αυτοκίνητο σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εμπλέκονταν καθόλου η σχέση
Η μισή ταχύτητα που αναφέρεις δεν είναι ακριβώς έτσι λόγου του ότι η μισή αυτή- η overdrive δηλαδή- μπαίνει μόνη της, μόνο στη τελευταία σχέση και όχι ενδιάμεσα.
|
|
|
90km/h@2000rpm Ρε ξεκολιάρη τα όπλα μαζικής καταστροφής τα βρήκες;
|
| |
|  |
|
| |
Θέμα  |
|
|